Foto: AP/TT

Tarantino bryter tystnaden om Weinstein

Uppdaterad
Publicerad

Harvey Weinstein-skandalen fortsätter växa och allt fler Hollywoodstjärnor tar avstånd från filmproducenten.

Regissören Quentin Tarantino och Weinstein har varit parhästar och kollegor i över 25 år och har beskrivit sin relation som ett ”jobbäktenskap”.

Nu skriver Tarantino via sin vän Amber Tamblyns Twitterkonto att han är förvånad och hjärtekrossad och att han behöver bearbeta smärtan innan han uttalar sig offentligt.

Harvey Weinstein-affären

”Den senaste veckan har jag blivit förvånad och hjärtekrossad över avslöjandena om min vän sedan 25 år Harvey Weinstein. Jag behöver ett par dagar till att bearbeta min smärta, mina känslor, min ilska och mina minnen och sedan ska jag tala om det offentligt.”

Twitterbojkott

På Twitter pågår även ett upprop där kvinnor ska bojkotta Twitter under en dag. Initiativet kommer från skådespelaren Rose McGowan som varit en av Weinstein hårdaste kritiker och säger att hon blev våldtagen av Weinstein.

McGowan stängdes av från sitter Twitterkonto under tolv timmar i går efter många arga tweets riktade mot Weinstein och Ben Affleck, som efter att ha fördömt Weinsteins beteende uppmärksammades av ett flertal kvinnor att han tafsat på dem och tvingades be om ursäkt.

LÄS MER: Weinstein-affären: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet