Ur ”The emoji movie”. Foto: TT

”The emoji movie” – sommarens sämsta film?

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har ”The emoji movie” Sverigepremiär men den har mötts av hård kritik från filmrecensenterna.

”The emoji movie” handlar om emojisarnas hemliga liv inuti våra smartphones. Listan av de engelsktalande röstskådespelarna är stjärnspäckad. Där finns bland annat Cristina Aguilera, James Corden, Anna Faris och Patrick Stewart. Men i recensionsväg är det allt annat än stjärnglans som har strötts över filmen. 

LÄS MER: Emojis blir långfilm :)

Sajten ”Rotten tomatoes” samlar ihop recensioner och omvandlar kritikernas betyg till en sammanlagd procentsats. I skrivande stund har databasen samlat 79 recensioner och med filmens sammanlagda sex procent positiva reaktioner får den betyget ”rutten”.

Starka adjektiv från kritikerna

”Emoji movie är en kraft av förskräcklig ondska” skriver Charles Bramesco i The Guardian. ”Meningslös” skriver Rich Cline på Contactmusic. ”Det är det mest skrämmande exemplet på produktplacering i filmhistorien” skriver Ed Potton i The Times.

Filmen hade premiär i USA den 28 juli och har hittills spelat in 51 miljoner dollar i USA, enligt Box office mojo. Produktionskostnaderna uppgick till 50 miljoner dollar. Den amerikanska publiken svek alltså inte filmen under öppningshelgen trots de kritiska recensionerna. Men hur den svenska publiken kommer att ta emot filmen återstår att se.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.