Foto: Fox

The lucky one

Uppdaterad
Publicerad

Zac Efron spelar marinkårssoldaten Logan som åkt till i Irak tre vändor. Vi tar en kort paus här för fniss. 

En minut innan en bomb förvandlar honom till kanonmat hittar Logan ett foto av en blond kvinna. Det är som om hon räddat hans liv. Vem som än äger bilden är förstås en död broder i strid, och Logan följdriktigt ”the lucky one”.

Kvinnan på bilden visar sig vara den stupade soldatens syster och Logan bestämmer sig för att hitta henne. Så han promenerar från Louisiana till Colorado, våldsamt zen som han är.
Varje gång Zac Efron koncentrerar blicken och låtsas tänka ser jag en spökstad med marklöpare som rullar i ensamhet bakom hans välgroomade pannben, men Logans blandning av nobel armé-visdom och vad som föreställer filosofiskt grubblande har lett till slutsatsen att han måste hitta kvinnan på bilden.

Beth (Taylor Schilling) har ett gott hjärta som bara en singelkvinna ute i naturen i en amerikansk småstad kan ha. Hon lever ett stillsamt liv i bekväma skjortor tillsammans med sin charmiga morsa och sin son Ben. När Logan dyker upp tar han jobbet som burskötare på den lilla familjens hundkennel och blir inte bara kär i Beth utan förstås bästis med hennes begåvade son Ben (ungen är någon slags savant och spelar både schack, fiol OCH trollar).

Logan, lika mjuktuff som en hundvalp på skateboard, tar väl hand om pojkens konstnärliga talanger utan att kväva honom och stämningen blir så söt att det enda som saknas är en konsert i kyrkan för att fullborda ”Seventh Heaven”-stämningen.

När pojkens pappa dyker upp blir det dock problem. Han är en bitter mansgris av klassiskt snitt som missbrukar sin auktoritet som sheriff, hetsar pojken i sportsammanhang och stalkar Beth så att hon inte får någon ro. 
Någon konflikt uppstår, tuffa odds övervinns och otrolig kärlek övervinner allt. Ursäktar spoilers, men poängen är knappast att klura på hur detta slutar.

Se filmens trailer här.

Betyg: 2 av 5 
Regi: Scott Hicks
I rollerna: Zac Efron, Taylor Schilling och Blythe Danner

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Filmrecensioner

Mer i ämnet
Mer Film
Mer Kultur
Mer Nyheter