Malin Åkerman och Jonas Karlsson ska spela huvudrollerna i en stjärnspäckad film baserad på Tomas Ledins texter och musik. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tomas Ledins musik blir film

Uppdaterad
Publicerad

Malin Åkerman och Jonas Karlsson ska spela huvudrollerna i en stjärnspäckad film baserad på Tomas Ledins texter och musik. – Det är väldigt spännande. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Tomas Ledin.

Filmen, som presenterades under en presskonferens på måndagen, heter En del av mitt hjärta och beskrivs som en romantisk musikalkomedi. Liksom musikalfilmen Mamma Mia är filmen inte baserad på artistens liv, utan är en historia uppbyggd kring 16 låtar ur Ledins katalog.

Sensuella Isabella, En del av mitt hjärta, Vi är på gång, Knivhuggarrock, Inatt är jag din och, såklart, Sommaren är kort, är några av låtarna som är med i filmen.

– Jag var lite tveksam till en början, det vill ju till att det är ett bra manus. Men när jag fick läsa det blev jag helt tagen, säger Tomas Ledin, som själv inte ska vara med i filmen.

Malin Åkerman tillbaka från Hollywood

Huvudkaraktären i filmen, Isabella, arbetar i Stockholms finansvärld. När hon reser hem till den lilla by hon kommer från ser hon att det är bröllop på gång, och ett triangeldrama uppstår.

Isabella spelas av Malin Åkerman, som själv inte har inte någon stor erfarenhet av Tomas Ledins musik.

– Men min släkt vet precis vem han är, de säger att han är motsvarigheten till Springsteen i USA.

Malin Åkerman har vi på senare år mest sett i amerikanska produktioner, som superhjältefilmen Watchmen och HBO-serien Billions. Men nu återvänder hon alltså till Sverige.

– Jag har letat efter en bra svensk film i flera år. Det är en stor utmaning att göra något på svenska. Nu äntligen kom det ett manus som var allt jag hade hoppats på, säger Malin Åkerman.

”Låtarna en del av vårt undermedvetna”

Isabellas barndomsvän, ekonomichefen Edvin, spelas av Jonas Karlsson.

– Det är roligt för jag har precis spelat Tomas Ledins svärfar, Stikkan Andersson, i en annan film (i Ted). De här låtarna är en del av vårt allmänna undermedvetna. Det går inte att säga ”Vad gör du nuförtiden?” längre, säger Jonas Karlsson och syftar på Tomas Ledins kända textrad.

Biroller av Johan Rheborg och Pernilla August

Shima Niavarami spelar birollen Molly, som är barndomsvän till huvudkaraktären Isabella.

– Jag och Ledinlåtar funkar jättebra. Vi ska gå in i hård dansträning nu. Jag har gjort musikal förut, men aldrig med mästaren Edward af Sillén, säger Shima Niavarani.

Filmen, som också innehåller biroller av Johan Rheborg och Pernilla August, har manus av Lars Johansson och regisseras av Edvard af Sillén, som tidigare bland annat har regisserat Melodifestivalen 2013.

En del av mitt hjärta har premiär julen 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer