I helgen hölls en offentlig minnesceremoni för Hollywoodstjärnorna Carrie Fisher och Debbie Reynolds. Foto: AP / TT

Tusentals fans tog avsked av Carrie Fisher och Debbie Reynolds

Uppdaterad
Publicerad

I helgen hölls en offentlig minnesceremoni för Star Wars-stjärnan Carrie Fisher och hennes mamma Debbie Reynolds, filmstjärna även hon. Tillställningen i Los Angeles besöktes av tusentals fans som ville ta avsked av de båda Hollywood-legendarerna.

Fler än tusen fans samlades på lördagskvällen i Forest Lawn Memorial Park i Hollywood Hills för att ta avsked av två av Drömfabrikens mest färgstarka stjärnor.

Skådespelaren Carrie Fisher och hennes mamma Debbie Reynolds gick bort i vintras, med en dags mellanrum. De hade båda långa och framgångsrika karriärer bakom sig, men förknippades starkt med en specifik rollinsats: Carrie Fisher förstås som prinsessan Leia i Star Wars, och Debbie Reynolds för sin roll i musikalklassikern Singin´in the Rain från 1952.

Carrie Fisher 1956-2016

LÄS MER: Så blev Carrie Fisher prinsessan Leia med världen

Enligt Debbie Reynolds önskningar var minnesstunden öppen för allmänheten.

R2-D2 var med i ceremonin. Mark Hamill kunde inte komma. Foto: AP / TT

Ceremonin regisserades av Todd Fisher, bror till Carrie och son till Debbie Reynolds. Han beskrev showen, där bland annat roboten R2-D2 känslosamt uppträdde på scen framför Carrie Fishers tomma stol och Los Angeles manliga gay-kör sjöng, som en slags familjesammankomst.

LÄS MER: Reynolds och Fisher begravs tillsammans

Och det var flera celebra gäster på scenen. Ghostbusters-skådisen Dan Akroyd, som under en kort period på 70-talet var förlovad med Carrie Fisher, höll ett tal om deras långa vänskap. James Blunt sjöng och dansare från Debbie Reynolds dansstudio uppträdde.

Carrie Fisher dog den 27 december förra året vid en ålder av 60 år. Debbie Reynolds avled dagen efter, 84 år gammal.

LÄS MER: George Lucas förstörde Carrie Fishers liv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carrie Fisher 1956-2016

Mer i ämnet