Madonna på Blonde Ambition-turnén 1990. Foto: TT / AP

Universal gör film om Madonnas genombrott

Uppdaterad
Publicerad

Filmbolaget Universal har köpt rättigheterna till Elyse Hollanders manus Blond Ambition. Det handlar om Madonnas liv i New York på det tidiga 80-talet innan debutplattan gjorde henne till stjärna 1983.

Författaren Elyse Hollanders manus var hetast i Hollywood förra året och toppade drömfabrikens svarta lista över ännu ej producerade manus. Det rapporterar Hollwood Reporter.

Madonna Louise Ciccone, som hon hette när det begav sig, flyttade först från Michigan till New York för att försöka slå igenom som professionell dansare.

Filmen handlar om hennes första år i staden och hur hon byter dans mot musik och kämpar både med kärleken och för att bli känd i en bransch med taskig kvinnosyn.

Blond Ambition ska produceras av Michael De Luca som gjorde Fifty Shades of Grey. Någon regissör eller skådespelare har ännu inte knutits till projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.