Will Smith och Jessica Castain i årets Cennes-jury. Foto: TT / AP

Will Smith och Jessica Chastain tar plats i Cannes-juryn

Uppdaterad
Publicerad

Juryordföranden Pedro Almodóvar har sitt stall klart. Den niohövdade juryn som avgör vem som får årets Guldpalm är klar.

Den 70:e Cannes-festivalen inleds om några veckor. När festivalen i vintras gick ut med att den spanska mästaren skulle leda juryn var man glad att kunna presentera en ”unik och populär konstnär”.

Nu är det klart vilka åtta fina filmkollegor han får hjälp att avgöra vem som i år är värdig Guldpalmen:  De amerikanska skådespelarna Will Smith och Jessica Chastain och deras skådiskollegor Fan Bingbing och Agnes Jaoui från Kina respektive Frankrike

Filmfestivalen i Cannes 2017

Toni Erdmann-regissören i juryn

Den italienska regissören Paolo Sorrentino, känd bland annat för den Oscarsbelönade ”Den stora skönheten” sitter även han i juryn, liksom hans tyska kollega Maren Ade, som tävlade med ”Min pappa Toni Erdmann på förra årets Cannes-festival.

Med i årets jury är också den libanesisk-franska kompisitören Gabriel Yared och den sydkoreanska regissören Chan-Wook Park.

Filmfestivalen i Cannes pågår 17 – 28 maj.

LÄS MER: De tävlar i på filmfestivalen i Cannes 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2017

Mer i ämnet