Det blir en filmfestival i Venedig i år, enligt Venetoregionens guvernör Luca Zaia. Festivalens arrangörer har däremot inte lämnat definitivt besked än. Arkivbild. Foto: EPA/TT

Filmfestivalen i Venedig ”hålls enligt plan”

Publicerad

Filmfestivalen i Venedig kommer att äga rum som planerat 2–12 september, i alla fall om Luca Zaia, guvernör i Venetoregionen i Italien, ska betraktas som trovärdig.

Än så länge har ingen av festivalens arrangörer kommenterat hur arrangemanget ska utformas. Men Zaia, som sitter i ledningen för Venedigbiennalen, hävdar att filmfestivalen kommer att se ut som vanligt – om än med färre filmer på grund av det globala produktionsstoppet orsakat av coronaviruset, skriver Deadline.

Filmfestivalens program brukar traditionsenligt presenteras sent i juli. Tidigare i år blev det känt att den australiska skådespelaren Cate Blanchett utsetts till juryordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.