George RR Martin: ”Nej, winter is not coming...åtminstone inte 2018” Foto: TT

Ny bok av George RR Martin kommer i november

Uppdaterad
Publicerad

Fire and Blood är namnet på den nya bok kommer utspela sig 300 år innan den välkända serien Sagan om is och eld. Men det är alltså inte den länge efterlängtade sjätte boken i bokserien Sagan om is och eld – utan en historiebok om Targaryen-dynastin.

”Nej, winter is not coming... åtminstone inte 2018. Ni kommer få fortsätta vänta på The Winds of Winter. Men, ni kommer faktiskt kunna återvända till Westeros redan i år”.

Så skrev George RR Martin om boksläppet på sin blogg under onsdagen. Något som kanske lindrade besvikelsen hos fans som sett framemot den kommande sjätte volymen i hans kända bokserie – som enligt författaren alltså inte kommer släppas just i år.

Istället är det den första delen av två böcker som kommer cirkulera kring historien om familjen Targaryen och Westeros som kommer i november. I sitt blogginlägg beskriver författaren boken som sin ”GRRMarillion”, eller åtminstone hans ”version” av Tolkiens klassiska mytologiska förgrundsverk om Midgård.

Enligt George RR Martins blogg kommer den nya boken även innefatta ett 70-tal illustrationer av konstnären Doug Wheatley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.