Marcus Birro, Rebecca Weidmo Uvell, Daniel Suhonen och Araia Ghirmai Sebhatu. Foto: Henrik Montgomery/TT/Tomlin Studio/Sara Appelgren/privat

Fler debattörer till SVT Opinion

Marcus Birro, Daniel Suhonen, Araia Ghirmai Sebhatu och Rebecca Weidmo Uvell. Det är debattörerna som regelbundet framöver ska bidra med sina åsikter till SVT Opinion.

– Vi tycker att det här är spännande människor med tydliga ståndpunkter. Det kommer gynna debatten, säger SVT Opinions projektledare Katarina Sahlin.

I slutet av förra veckan blev det klart att författaren Marcus Birro, från och med den här veckan, skulle ge sina synpunkter på samhällsfrågor och dagsaktuella händelser på SVT Opinions sajt.

I dag går SVT Opinion ut med ytterligare tre debattörsnamn: Socialdemokraten Daniel Suhonen, Araia Ghirmai Sebhatu, grundare till separatistiska Black Coffee och den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell.

Tanken är att ytterligare en eller två debattörer till ska ingå i den grupp som ska göra rörligt opinionsmaterial till SVT Opinion.

Att alla de namn man presenterat är personer med väldigt tydliga åsikter ser inte Katarina Sahlin som något problem.

– Public service har inga problem med tydliga synpunkter, och precis som med allt annat debattmaterial förhåller vi oss till de regler vi har. Publiceringarna sker ju också i diskussion med debattredaktören, säger hon till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer