Fokus chefredaktör får Bush-stipendium

Uppdaterad
Publicerad

Karin Pettersson, chefredaktör för tidningen Fokus, får stipendiet Eisenhower Fellowship. Det ger henne två studiemånader i USA.

– Jag ska bland annat studera hur nya medier förändrar amerikanska tidningsbranschen, säger Karin Pettersson till Resumé.

Hon är en av de 25 stipendiaterna som valts ut av en stiftelse där bland annat George Bush och Henry Kissinger sitter i styrelsen.

Stipendiet ger Karin Pettersson möjligheten att under två månader utreda hur nya medier påverkar den amerikanska tidningsbranschen.

– Jakten på en bra affärsmodell är just nu den heliga Graalen för hela branschen. I USA ligger man både före och efter oss. Äldre tidningar har haft svårt att ställa om, medan många nättidningar och bloggar kan vara väldigt lönsamma, säger hon till Resumé.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.