Fan Bingbing. Foto: Reuters

Försvunna skådespelaren Fan Bingbing är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Hon anklagades för skatteflykt och har varit mystiskt försvunnen sedan 1 juli 2018. Många misstänkte att den kinesiska superstjärnan Fan Bingbing fängslats i hemlandet, men nu har hon synts till igen.

Det var i september förra året som skådespelaren Fan Bingbing rapporterades försvunnen. Hon var då anklagad för skatteflykt av kinesiska myndigheter. Men under måndagskvällen sågs hon igen för första gången sedan sommaren. Hon deltog i en gala för videoströmningsplattformen Iqiyi i Peking, och la upp flera bilder på sig själv på Instagram.

Dömdes till böter

Historien om den försvunna kinesiska skådespelaren har engagerat fans och medier världen över. Rykten har florerat om att hon flytt landet, fängslats eller befunnit sig i husarrest.

I oktober dömdes Fan till böter på 129 miljoner dollar, rapporterar The Guardian. Detta kommenterade hon i en av sina enstaka uppdateringar i sociala medier.

”Förebild för samhället”

”Jag ber uppriktigt om ursäkt till alla. Som offentlig person borde jag hålla mig inom lagens gränser och vara en förebild för samhället och branschen.”, skrev Fan Bingbing bland annat på det kinesiska sociala mediet WeChat.

Fan Bingbing är Kinas bäst betalda skådespelare och har haft roller i internationella filmer som X-men och Ironman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.