Foto: TT/Creative commons

TV-bråket mellan Discovery och Telia är över

Uppdaterad
Publicerad

Tv-bråket är över. Discovery och Telia har kommit överens, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär till TT.

Midnatt mellan onsdag och torsdag slocknade Discoverys kanaler, däribland Kanal 5, 9 och Eurosport, för tittarna. Men förhandlingarna har pågått i veckor. Jonas Hasselberg säger att man kom överens strax efter klockan 18 på fredagen och under kvällen kunde 1,5 miljoner tv-tittare följa VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike i Kanal 5.

– Det känns otroligt skönt, vi är ledsna att våra kunder hamnat i kläm under de här veckorna, säger Jonas Hasselberg.

LÄS MER: Tv-kanaler har släckts för Teliakunder

– Vi löste de återstående knutar som fanns. Det handlar om en kombination av rättigheter och prislapp. Det har varit en bra dialog i förhandlingsrummet den här veckan och de har visat sig lösningsorienterade och då kom vi fram till något som fungerar för båda.

Svårt att komma överens

Discovery skriver i ett pressmeddelande att man är ”oerhört glada över att ha nått fram” och att avtalet är bra för båda parter – men framförallt för tittarna.

Men parterna hade mycket svårt att komma överens.

– Vi har stått långt ifrån varandra, det har vi verkligen, och det har varit väldigt tuffa förhandlingar. Båda parter har haft viktiga frågor på bordet, säger Hasselberg.

LÄS MER: Följ VM-kvalet med SVT Sport

I stället för Discoverys kanaler har Telia erbjudit sina kunder HBO Nordic, som inte annars ingår i paketet. Nu, som ”plåster på såren”, erbjuder man kunderna HBO Nordic också resten av månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.