Tomas Oneborg var prisbelönt fotograf och arbetade för Svenska Dagbladet. Foto: TT

Fotografen Tomas Oneborg avliden i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Oneborg, prisbelönad nyhetsfotograf på Svenska Dagbladet, har gått bort i sviterna av covid-19, det rapporterar Svenska Dagbladet. Tomas Oneborg blev 62 år gammal.

Det var i början av mars som Tomas Oneborg, nyhetsfotograf på SvD sedan 34 år tillbaka, insjuknade i influensaliknande symptom. Under tisdagen blev det känt att Oneborg avlidit, och det till följd av covid-19, skriver SvD.

– Det är med stor sorg och bestörtning som vi nåtts av beskedet. Tomas var en väldigt uppskattad medarbetare och en fantastisk yrkesman. Hans betydelse för Svenska Dagbladets bildjournalistik kan inte överskattas, säger SvD:s chefredaktör Anna Careborg, i SvD.

Coronaviruset och kulturen

Tomas Oneborg är bland annat känd för sina bilder från terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017, där han var först på plats. Han prisades med andra pris i Årets nyhetsbild året efter, skriver SvD.

Tomas Oneborg blev 62 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet