Under en pressträff gick Donald Trump till angrepp mot CNN:s politikreporter Jim Acosta. Foto: AP/TT

Fox News tar CNN:s parti gällande Acosta

Uppdaterad
Publicerad

”Secret Service-ackreditering för verksamma Vita huset-journalister bör aldrig användas som ett slagträ”. Det skriver Fox News ordförande Jay Wallace i ett uttalande efter att CNN-journalisten Jim Acosta portats från Vita huset.

Den konservativa nyhetskanalen Fox News ställer sig på konkurrenten CNN:s sida i dess stämning mot Vita huset.

”Vi stödjer en fri press”

Stämningsansökan avser CNN-journalisten Jim Acostas pressackreditering, som Vita huset drog in efter att denne hamnat i en ordväxling med president Donald Trump vid en presskonferens. Enligt stämningen har Vita huset kränkt Acostas konstitutionella rättigheter.

Fox News kommer som tredje part att lägga en inlaga i CNN:s favör vid domstolen.

”Secret Service-ackreditering för verksamma Vita huset-journalister bör aldrig användas som ett slagträ. Vi ursäktar inte den allt mer antagonistiska tonen från både presidenten och pressen vid medietillfällen den senaste tiden, men vi stödjer en fri press, tillgänglighet och ett öppet utbyte för det amerikanska folket”, skriver Fox News ordförande Jay Wallace i ett uttalande.

Trump brukar citera Fox News

President Trump har över en längre tid attackerat CNN och anklagat kanalen för att sprida falska nyheter. Fox News rapportering brukar han däremot citera och berömma med jämna mellanrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer