Fremin om ”The Newsreader”: ”Så otroligt välskriven – man grinar”

Uppdaterad
Publicerad

Vill du se bra drama i vinter är det värt att överväga ”Deceit”, ”The Newsreader” och ”The Hot Zone”, enligt TV-kritikern Linus Fremin. Han ger sina bästa tips i SVT:s Morgonstudion.

”Deceit” är en brittisk verklighetsbaserad berättelse där en polis går undercover i en ”honey trap” för att få en misstänkt mördare att erkänna ett mord.

Serien är är annorlunda, enligt Linus Fremin och mer av ett psykologiskt drama än ett kriminaldrama.

– Det här handlar inte om mordet i sig utan under coveroperationen som har fått mycket kritik i verkliga livet. Det handlar om hur den kvinnliga polisen påverkas när hon börjar skriva brev till den misstänkta mördaren för att få honom att avslöja sin mörka fantasier.

Sevärd är också ”The Newsreader”, ett australiskt 80-talsdrama på en nyhetsredaktion.

– Jag älskar det här! Den är otroligt välskriven och den överrumplar en med de känslomässiga lagren som nystas fram, avsnitt för avsnitt. Till slut sitter man där i slutet och bara grinar.

Tredje tipset är ”The Hot Zone”. Serien utspelar sig 1989 och handlar om forskarna som ska stoppa ebolaviruset som är påväg till USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.