Artister hyllar Veronica Maggio – gör varsin coverlåt

Uppdaterad
Publicerad

Tio år har gått sedan Veronica Maggio släppte succéskivan Satan i gatan. Som en hyllning släpper fyra artister varsin cover från albumet. Miriam Bryant gör en version av Mitt hjärta blöder.

– Det är min favoritlåt från skivan, säger hon.

Första veckan efter att Veronica Maggio släppte albumet Satan i gatan (2011) låg varje låt från albumet på Spotifys topp 100-lista och det året blev hon också mest spelade artisten på strömningstjänsten i Sverige. Tio år har gått sedan dess, och för att hylla henne gör fyra artister covers på några av låtarna. Daniela Rathana, Victor Leksell, Myra Granberg och Miriam Bryant gör varsin tolkning.

För Miriam Bryant var Veronica Maggios musik viktig under de tidiga vuxenåren.

– Jag lyssnade jättemycket på henne på den tiden. Jag var 20 och det var lite soundtrack of my life-aktigt, säger hon till Kulturnyheterna.

Hon har valt att tolka sin favoritlåt från skivan: Mitt hjärta blöder. I videon kan du höra varför, och lyssna på en bit från låten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.