Den israeliska skådespelaren Gal Gadot tar över rollen som Kleopatra efter Claudette Colbert och Elizabeth Taylor. Foto: TT

Gal Gadot blir nya drottning Kleopatra

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Gal Gadot lämnar superhjälten Wonder Woman för att ta sig an en nyversion av den storfilmen ”Cleopatra”, skriver Variety.

Därmed blir den israeliska skådespelaren den senaste av en lång rad skådespelare att ta sig an den egyptiska drottningen. Tidigare har bland andra stumfilmsskådespelaren Theda Bara, 1930-talsstjärnan Claudette Colbert och Elizabeth Taylor spelat rollen.

Den sistnämnda höll på att driva filmbolaget 20th Century Fox i konkurs då den var historiens dittills dyraste film när den hade premiär 1963.

2020-talets tolkning av Kleopatras öde ska skrivas av manusförfattaren Laeta Kalogridis, som bland annat har filmer som ”Alexander” och ”Shutter island” samt tv-serien ”Altered carbon” på sitt cv.

Nya Kleopatra regisseras av Patty Jenkins.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.