Den tidigare presidenten Georege W Bush släpper sin andra konstbok. Foto: TT

George W Bush släpper ny konstbok med porträtt av immigranter

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären George W Bush, kanske mer känd som USA:s 43:e president, är aktuell med sin andra konstbok. Den innehåller 43 porträtt av amerikanska immigranter. Bokens tema har fått mycket ris i sociala medier eftersom det var Bushs regering som införde den kritiserade tull- och invandringsmyndigheten ICE.

Boken innehåller 43 porträtt av invandrare som presidenten lärt känna genom åren. Förutom oljemålningarna innehåller boken också biografiska uppsatser om var och en av de porträtterade personerna, även de signerade den tidigare presidenten.

Boken kommer att släppas i samband med en utställning som handlar om värdet av amerikansk invandring, skriver The Art Newspaper.

”Min förhoppning är att boken kommer att bidra till att vår kollektiva uppmärksamhet fokuseras på de positiva effekterna som invandrare har på vårt land.”, skriver George W Bush i bokens förord.

Kritiker på nätet anklagar den tidigare presidenten för hyckleri och påpekar att det var George W Bush som införde tull- och invandringsmyndigheten ICE, och menar att det är den som möjliggör den hårda invandringspolitik som president Donald Trump driver nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.