Glädjetårar när Broadway öppnade

Uppdaterad
Publicerad

Musiken ljöd återigen på Broadway i New York när flera av de största musikalerna spelades efter en 18 månader lång nedstängning i covidpandemins spår. Känslorna svallade på scen och i publiken på Hamilton, Lejonkungen, Chicago och Wicked.

Lin-Manuel Miranda, som har skapat den Tony Award-belönade hiphop-showen Hamilton, fick stående ovationer från publiken när han dök upp på scenen.

– Jag vill aldrig mer ta levande teater för given igen, vill ni? Det är så heligt. Jag är så tacksam och jag hoppas att ni går och ser så många musikaler ni kan för att fortsätta stötta vår industri, sade Miranda, som var rörd till tårar.

Även regissören av Lejonkungen, Richard Saenz sade att han blev förvånad över hur känslomässigt starkt det var att komma tillbaka.

Broadway var en av de första kulturinstitutionerna att stänga i mars 2020 när covidpandemin slog mot USA, och de är bland de sista att öppna igen. Flera av teatrarna har satt in nya luftreningssystem. Alla på scen och i publiken måste också visa vaccinpass och publiken måste dessutom bära ansiktsmask.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.