Elisabeth Moss i ”The handmaid's tale”. Foto: HBO

Hackare kräver miljonsumma av HBO

Uppdaterad
Publicerad

Hackare har läckt stulet material från HBO. Nu kräver de en stor lösensumma av TV-bolaget för att inte läcka ännu mer.

Som Kulturnyheterna tidigare har rapporterat om ska hackare ha kommit åt totalt 1,5 terabyte data från HBO:s digitala system i slutet av juli. Tidigare har bland annat manuset till det kommande avsnittet av Game of thrones och kommande avsnitt av serierna Ballers och Room 104.

LÄS MER: HBO utsatt för hackerattack – Game of thrones manus läckt

Nu uppges hackarna kräva flera miljoner dollar i utbyte mot att de inte läcker mer material, rapporterar nyhetsbyrån AP. I ett videoklipp ställer en ”Mister Smith” ett ultimatum till Richard Plepler, HBO:s vd, att betala inom tre dagar annars kommer de att läcka ännu mer material.

Enligt uppgifter ska det röra sig om hela serier och annan känslig information, som exempelvis privata kontaktuppgifter till Game of thrones-skådespelare.

Kräver miljon-belopp

Hackarna kräver ”sex månaders lön i bitcoin” och hävdar att de tjänar mellan 12 miljoner dollar och 15 miljoner dollar per år genom att utpressa hackade organisationer.

HBO säger att de fortsätter den inledda undersökningen av hackerattacken och att de jobbar med polis och experter på cybersäkerhet.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.