Zara Larsson och Håkan Hellström vann pris på P3 Guld-galan. Foto: SVT/SR / TT

Håkan Hellström och Zara Larsson prisades på P3 Guld

Uppdaterad
Publicerad

Årets artist är Zara Larsson och årets bästa livespelning är Håkan Hellström – i alla fall om man frågar Sveriges Radio P3:s publik. Det är dem som har röstat, och under lördagskvällen presenterades vinnarna på P3 Guld-galan.

Med hela sitt band på plats var det en lycklig Håkan Hellström som klev upp som vinnare i kategorin Guldmicken, priset för årets bästa livespelning.

– Publiken, utan er så blir det inga sådana här galor. Utan er så får vi inte stå här och lapa i oss detta, sade Hellström på galascenen i Partille där priserna delades ut under lördagskvällen.

Zara Larsson fanns inte på plats under galan, men lät hälsa i en förinspelad video att hon var mycket glad över det faktum att P3-publiken röstat fram henne som vinnare i kategorin årets artist.

– Jag är med er ”in spirit”, sade hon och skickade iväg en slängkyss från Los Angeles där hon befinner sig på jobb.

P3 Guld 2017: Här är alla vinnare

ÅRETS POP: Niki & The Dove

ÅRETS ARTIST: Zara Larsson

ÅRETS HIPHOP/SOUL: Cherrie

ÅRETS GRUPP: Kent

ÅRETS ROCK/METAL: Dark Funeral

ÅRETS DANS: Galantis

ÅRETS LÅT: BLack Car - Miriam Bryant, Victor Rådström och Jamie Hartman

GULDMICKEN: Håkan Hellström

ÅRETS NYKOMLING: Peg Parnevik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.