Eva Hamilton Foto: Anders Wiklund TT Bild

Hamilton tar tittartapp med ro

Publicerad

Svenskarnas tv-vanor håller på att förändras och tittandet på den tablåbundna tv:n har sjunkit. Men det oroar inte SVT:s avgående vd Eva Hamilton.

– Det här har vi förutsett. Vi har inte vetat exakt när det skulle komma, men vi har vetat några år att det skulle komma, och vi har försökt att bädda för det genom en ganska stark satsning på framför allt play och nyheter online, säger hon i Ekots lördagsintervju.

Enligt siffror från analysföretaget MMS har intresset för SVT Play minskat kraftigt under årets fyra första månader jämfört med motsvarande period i fjol, men Hamilton säger att det kan diskuteras och det beror på hur man mäter.

– Det finns alternativa siffror. Lika många individer tittar på SVT Play i dag som för ett år sedan, säger Eva Hamilton.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.