Terry Notary med kollegor på Cannes röda matta. Foto: TT

Här apar han loss på röda mattan

Uppdaterad
Publicerad

Terry Notary, en av skådespelarna i Ruben Östlunds ”The Square”, firade galapremiären i Cannes med att apa loss inför publiken och sina kollegor på röda mattan.

Den amerikanske skådespelaren Terry Notary gjorde en parafras på sin mest minnesvärda scen i Ruben Östlunds ”The Square” när filmen visades på filmfestivalen i Cannes.

LÄS MER: The Square: ”En smärtsamt underhållande resa”

I en scen i filmen skapar Notarys rollfigur obekväm stämning på en galamiddag när han ställer sig upp på bordet barbröstad och börjar bete sig som en apa.

– Jag är intresserad av beteendemönster och människan som ett flockdjur, att skapa scener som man kan relatera till och tänka på hur man själv skulle reagera, berättade Östlund för Kulturnyheterna innan premiären.

LÄS MER: Östlund: ”Får vi okej ska vi släppa loss besten”

På röda mattan, inför galapremiären av den Guldpalmsnominerade filmen, behöll Notary kläderna på, men hoppade runt på alla fyra och lekte med fotografernas kameror.

– Folk kände sig både obekväma och upplyfta. Samma reaktion man får när man ser en Östlund-film. Det passade perfekt, säger Kulturnyheternas Hannes Fossbo på plats i Cannes.

Även Elisabeth Moss, Dominick West, Claes Bang och Christopher Laessø är med i filmen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Filmfestival

Mer i ämnet