Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett suddigt klipp från en övervakningskamera på en restaurang i centrala Stockholm skulle kunna både fälla ASAP Rocky och fria honom, enligt åklagaren och försvaret som båda använder filmen för att argumentera för sin sak. Foto: Polisen

Klippen som står i centrum för rättegången

Uppdaterad
Publicerad

En handfull filmklipp står i fokus under rättegången mot ASAP Rocky och två personer i hans turnésällskap. Bland dem finns två filmer från övervakningskameror på en restaurang och flera mobilklipp, inspelade av vittnen och ASAP Rockys assistent.

Ett suddigt klipp från en övervakningskamera på en restaurang i centrala Stockholm skulle kunna både fälla ASAP Rocky och fria honom, enligt åklagaren och försvaret som båda använder filmen för att argumentera för sin sak.

Filmen har dokumenterat det första mötet mellan målsägande och ASAP Rockys sällskap utanför restaurangen. Man ser den målsägande komma fram till livvakten som syns i övre vänster hörna, bredvid en pelare. Bakom pelaren står bland annat artisten och de två vännerna till honom som också är åtalade. Efter vad som ser ut att vara en irriterad ordväxling kring något, då livvakten knuffar bort mannen, lyfter livvakten till slut upp honom med händerna runt hans hals och släpper ner honom ett par meter bort.

Används också av försvaret

Även försvaret använder sig av filmen. Enligt ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic visar filmen att ASAP Rocky hade en vag föreställning om vad som pågick mellan livvakten och mannen. Varken ASAP Rocky eller hans två vänner syns i bild när mannen lyfts bort. De kommer istället gående efter livvakten efter några sekunder. ASAP Rocky dyker upp sist. Försvaret menar att sällskapet bara hade uppfattat att livvakten blivit skadad och blödde och därför misstänkte att målsägande var beväpnad med kniv. Det ska ha lett till att de till slut kände sig hotade och agerade genom att slå ned mannen ett par gator längre bort.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
ASAP Rocky - detta har hänt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ASAP Rocky

Mer i ämnet