Kvällens jämnaste duell blir den mellan Mendez och Sigrid Bernson, om man ska tro spelbolagen. Foto: TT

Här är spelbolagens favoriter i Andra chansen

Publicerad

Nu finns bara fyra platser kvar i Melodifestivalens finalfält – spänningspåslaget är maxat när åtta artister i Andra chansen kämpar om de sista tävlingsbiljetterna i Friends arena. Och två publikfavoriter tävlar i samma duell.

Andra chansen fylls som vanligt av artister som kom tre och fyra i deltävlingarna, och bevisligen inte var de allra största favoriterna de veckorna. Men sedan dess har låtarna släppts och fått spridning och ett sorts liv utanför Melodifestivalen. Bidragen som tävlade i början av turnén har spelats i flera veckor, medan Felix Sandmans och Olivia Eliassons låtar bara varit ute i några dagar sedan förra veckans deltävling.

Men trots kortare tid på strömningstjänster som Spotify är Felix Sandmans låt om ett brustet förhållande redan en av veckans storfavoriter bland många.

Melodifestivalen 2018

– Jag är så himla tacksam över att folk gillar min låt och det jag bjuder på. Jag hoppas att många relaterar, vilket jag tror, och det är kanske därför den spelas, säger Felix Sandman om sin ”Every single day”.

Jämn duell

”Vem var bäst i kväll?” frågade Melodifestivalklubben genrepspubliken som vanligt under fredagskvällen. Bland 533 svarande är Sigrid Bernson och Mendez de överlägset största favoriterna – båda står i samma duell. Och kvällens jämnaste duell, om man ska tro spelbolagen, blir just den mellan Mendez och Sigrid Bernson. Latinodoftande ”Everyday” mot Dirty Dancing-influerade ”Patrick Swayze”. Men veteranen Mendez, som tävlar i Melodifestivalen för tredje gången, går vinnande ur striden, enligt oddsen.

– Jag är debutant och det känns ju som att Mendez varit artist i hela sitt liv. Jag slår i underläge, men hoppas att det ändå funkar, säger Sigrid Bernson efter genrepet.

Spelbolagen har tydliga favoriter i övriga tre dueller: Margaret i duellen mot Moncho, Renaida i kampen mot Olivia Eliasson och Felix Sandman som vinnare när han ställs mot Mimi Werner.

Andra chansen avgörs med start klockan 20.00 i kväll i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet