Här tar de emot publikbeskedet: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inte en ny maxgräns på 500 personer sittande i publiken. Det meddelade regeringen på en pressträff på torsdagen.

– Jag tycker att det är jättetråkigt, givetvis respekterar vi beslutet och vi har tagit höjd för att klara verksamheten. Men det är synd, säger Johannes Öhman, teaterchef på Dansens hus i Stockholm.

På Dansens hus hoppades personalen att Lena Hallengren (S) och Amanda Lind (MP) skulle meddela att maxgränsen för hur många som får sitta i publiken höjs. Med 1,5 meters avstånd mellan sällskapen hade man då kunnat ta in omkring 270 personer till den största scenen.

Men beslutet skjuts upp och det är fortfarande 50 personer som gäller.

– Hoppet är det sista som lämnar en. Samtidigt som man förstår att man beslutar sig för det här så får det stora konsekvenser för oss. Och jag tänker på publiken som inte kan komma och titta på samtida dans eller konst över huvudtaget, säger Andrea Redmer som är ansvarig för publika aktiviteter.

– Man kan fundera på huruvida man hade kunnat reglera andra delar av samhället till förmån för dans, teater och konst, säger Johannes Öhman, teaterchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.