Kjell Höglund porträtterad 1984. I dag bor han i Västerås. Foto: TT

Höglunds låtar blir ”bombastisk rockopera”

Uppdaterad
Publicerad

Kjell Höglunds låtskatt blir grunden i en ny rockopera. Kompositören och artisten Wille Crafoord har satt samman låtar och texter till en föreställning som han själv ska framföra tillsammans med livemusiker, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

-Jag vill lyfta fram det bombastiska. Det ska helt enkelt bli en rockopera i kolossalformat. På många sätt finner jag ett släktskap mellan Kjell och Pink Floyd, säger Wille Crafoord till VLT.

Historien ska förstärkas med hjälp av filmprojektioner, och handlar om en värld som Crafoord döpt till ”Nattropolis”.

-Det blir en föreställning om liv och död, gott och ont, som även tar avstamp i samtidsfenomen som bipolaritet, politisk polarisering och transpersoner. Kjell har en förmåga att ständigt vara aktuell med sina texter.

Föreställningen har urpremiär på Kjell Höglunds stamställe Bankiren i Västerås den 28 februari.

– Jag ser Kjell som rockens Tomas Tranströmer, säger Wille Crafoord, kompositören som även ska framföra låtarna, till VLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.