Bolibompadraken har fått en ny skådespelare. Foto: SVT

Hon blir nya bolibompadraken: ”Det känns så stort”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir skådespelaren Cecilia Olin som axlar rollen som den nya bolibompadraken. Hon är klar för jobbet som 800 personer har sökt.

– Det känns så stort, säger Cecilia Olin i Morgonstudion.

Intresset har varit stort efter att SVT för en tid sedan gick ut med en ansökan om en ny skådespelare till Bolibompas mest välkända figur. Efter en lång rekryteringsprocess står det nu klart vem som får axla rollen som nya bolibompadraken: skådespelaren Cecilia Olin.

– Det känns jättekul. Draken är energisk, glad och spontan. Den gillar musik och att dansa, säger Cecilia Olin.

Bolibompa kommer att uppdatera sitt koncept med mer engagemang och medverkande från barn. Draken kommer även att vända sig mer direkt till barnpubliken genom rutan. Tanken är att alla barn kan bidra till klubben med teckningar, brev, drakdanser, och varje kväll videopratar Draken med en tittare någonstans i Sverige.

– Det är en otroligt älskad karaktär. Den har varit med länge och är välkänd av flera generationer, säger Erik Norwald, redaktör för Bolibompa.

”Utmanande”

Cecilia Olin har tidigare bland annat jobbat med barnprogram på SVT.

– Just det här jobbet lockade mig för att det är barn med i studion, att få jobba med dem känns jättekul, säger hon.

Att vara Draken är inte bara förenat med nöje – det är ett tungt jobb med en krävande dräkt. Man måste kunna nå ut genom dräkten, agera med kropp och röst och vända sig till de allra yngsta.

– Det är utmanande för den väger och det är varmt, säger Cecilia Olin.

Måndag den 22 mars är det premiär för Bolibompaklubben.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.