GT, Expressen och Kvällsposten Foto: TT

Hon tar över efter Frida Boisen

Publicerad

GT har fått en ny chefredaktör. Sofia Dahlström, nu på konkurrerande Göteborgs-Posten, tar över efter Frida Boisen. ”Hon är en skicklig journalist”, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till GT.

På måndagen stod det klart att Frida Boisen slutar som chefredaktör på GT. Hon sadlar om till sociala medier-konsult och kommer att skriva krönikor för modertidningen Expressen.

Tar över som chefredaktör för GT gör Sofia Dahlström, nu nyhetschef på Göteborgs-Posten (GP). Dahlström har arbetat på GP sedan 2007, och dessförinnan på bland annat TV4 och SVT. Till GT säger hon:

– Det har varit en rolig och utvecklande tid på GP och jag kommer att sakna alla kompetenta medarbetare. Men det är väldigt spännande att nu få gå vidare till GT och vara med och utveckla den lokala journalistiken där.

”Skicklig journalist”

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger till GT att Sofia Dahlström kommer att ingå i Expressens redaktionsledning.

– Sofia Dahlström är en skicklig journalist som jag tror kommer att bidra till att GT utvecklas ytterligare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet