Hör Alba August om att skämmas som artist: ”Vad fan höll jag på med”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är dubbelt aktuell med sitt debutalbum och i den nya tv-serien “Knutby”. Men i kulturprogrammet Sverige! berättar skådespelaren och artisten Alba August att hon egentligen är en blyg person.

– Jag är fett introvert, säger hon.

Tillvaron som artist – där långa perioder tillbringas i en lugn studio – passar egentligen Alba August bättre än livet som skådespelare, berättar hon i kulturprogrammet Sverige!. 

– Det är ingen som är framme och sminkar på en, eller kräver att man ska spela olika känslor hela tiden. Jag får jättemycket space, säger hon. 

Men trots det, och trots hennes tidigare vana vid strålkastarljuset, är hon “livrädd” för att stå på scen och framföra musiken.

Starta klippet ovan för att höra Alba August berätta om rädslan inför den nya karriären. Se hela intervjun i Sverige! lördag 11 december klockan 19:00 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.