Expressens chefredaktör Thomas Mattsson döms i vapenmålet även i hovrätten. Foto: Scanpix

Expressen fälls i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och två medarbetare döms på nytt för vapenbrottet i Malmö.

Det var brottsligt av Expressens redaktion att genomföra ett vapenköp för att illustrera för läsarna hur lätt det var att få tag i ett vapen på den illegala marknaden. Det slog hovrätten fast i dag och fastställde därmed Malmö tingsrätts dom.

Trion döms

Chefredaktören och tidningens ansvarige utgivare Thomas Mattsson döms för anstiftan till vapenbrott, den dåvarande nyhetschefen för medhjälp till vapenbrott och reportern döms för vapenbrott. De döms alla till villkorlig dom och dagsböter. Thomas Mattsson skriver i sin blogg att de ännu inte tagit ställning för om de tänker överklaga domen till Högsta domstolen.

Expressen fälls för vapenbrott

Vapnet lämnades till polisen

Det planerade vapenköpet genomfördes i Malmö hösten 2010 och reportern lyckades på bara fem timmar att köpa en pistol, som därefter överlämnades till polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Expressen fälls för vapenbrott

Mer i ämnet