Hovreportern kritisk till Diana-liknelse i nya dokumentären

Uppdaterad
Publicerad

I den nya Netflixdokumentären ”Harry & Meghan” berättar hertigparet av Sussex om sin relation och livet i det brittiska kungahuset. Det görs även liknelser mellan prinsessan Diana och hertiginnan Meghan Markle, något som reportrarna Jenny Alexandersson och James Savage inte tycker stämmer.

I trailern till ”Harry & Meghan” drar prins Harry flera paralleller mellan sin mamma, prinsessan Diana, och frun Meghan Markle.

Enligt honom handlar liknelsen om den ”smärta och lidandet som ingifta kvinnor i institutionen” får utstå med, med antydan till hårda krav och konstant mediebevakning. Ett slags press han menar plågat hans mor och så småningom lett till hennes död.

– Han säger om Meghan att historien upprepar sig men det finns faktiskt skillnader. Diana var otroligt jagad och det var ett helt annat klimat kring pressen och de brittiska tabloiderna på den tiden, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson.

Hör Jenny Alexandersson och James Savage, chefredaktör för The local, berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.