Jennifer Lawrence spelade huvudrollen i film-trilogin om Hunger games. Foto: Jordan Strauss//

Hunger games får liv på nytt

Uppdaterad
Publicerad

En ny bok som utspelar sig före händelserna i Hungerspelen-böckerna kommer att släppas nästa år. Det finns redan planer på en film som bygger på berättelsen.

Nästa år kan läsare återbesöka postapokalyptiska Panem, vars boktrilogi sålts i 100 miljoner exemplar och lett till en av de största filmserierna i Hollywood, och hjälpte till att ge huvudrollsinnehavaren Jennifer Lawrence stjärnstatus.

Hungerspelen, på engelska Hunger Games, syftar på ett blodigt reality-tv-koncept i Panem där deltagarna slåss om att bli den sista överlevaren.

Den nya boken utspelar sig 64 år innan böckerna och filmerna, i en period som kallas de mörka dagarna, där landet kämpar för att komma på fötterna efter ett förödande krig, säger författaren Suzanne Collins.

Filmstudion Lionsgate gnuggar redan händerna.

– Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas. Vi har kommunicerat med henne under skrivprocessen och vi ser fram emot att ha ett tätt samarbete med henne med filmen, säger Joe Drake vid Lionsgate.

Boken, som ännu inte har fått någon titel, ska släppas på engelska den 19 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.