Totalt har ett 60-tal kvinnor anklagat Bill Cosby för sexuella övergrepp, men bara ett fall har lett till åtal. Foto: AFP/TT

Husarrest för Bill Cosby

Publicerad

Bill Cosby döms till husarrest i väntan på att domen mot honom ska vinna laga kraft. Han måste därmed bära fotboja och får bara lämna hemmet i Philadelphia för att träffa sina advokater eller söka läkarvård, skriver Time.

Det var i torsdags som Cosby dömdes för sexuella övergrepp mot en kvinna. Totalt har ett 60-tal kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp, men det är bara det här fallet som har lett till åtal. Kvinnan polisanmälde honom 2005 för övergrepp som ska ha skett i hans hem året innan.

Bill Cosby är 80 år och domen innebär att han skulle kunna tillbringa resten av sitt liv i fängelse. Han kan dömas till maximalt tio års fängelse för varje åtalspunkt, som är tre till antalet.

Efter domen släpptes han mot en borgenssumma på nästan nio miljoner kronor. Påföljden meddelas senare.

I samband med domen meddelar nu även universitetet Temple i Philadelphia att man återtar Bill Cosbys hedersdoktorat. Cosby var elev på skolan, och det var även där han många år senare träffade kvinnan i fråga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer