I kväll kryllar det av mello-veteraner på scenen: ”En tår i ögat”

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av mello-veterenar är på plats i Eskilstuna under Andra chansen. Melodifestivalens Hall of fame blir som en gigantisk mellanakt mitt i programmet.

– Det är glädjefnitter och det är tår i ögat. Det är magi, säger Christer Björkman.

Namnet har släppts vecka för vecka under mello-turnén. Björn Skifs ska sjunga duett med Tomas Ledin. Lill Lindfors sjunger duett med Måns Zelmerlöf. Och Alcazar gör comeback. Bara för att nämna några.

”Härlig överraskning”

Men det är inte bara artisterna som deltar i showen som du kommer se under kvällen. På plats finns också ett stort antal mello-veteraner som flimrar förbi när de tar emot sina priser.

Melodifestivalen 2020

– Det kom som en härlig överraskning. Det är en massa folk här som jag känner från branschen. Jag trodde i stort att det bara skulle vara Måns och jag, säger Lill Lindfors.

Melodifestivalens Hall of fame blir som en mellanakt modell större.

– Vi har tryckt ihop de fyra duellerna i början och sedan tar vi över programmet med Hall of fame, säger Christer Björkman.

”Berg- och dalbana i känslor”

Allt medan melodifestivalklassiker framförs på scenen så presenteras även artister, låtskrivare och andra medverkande som valts in i Hall of fame.

-  När man lägger ihop alla de här 60 åren och allt det har lämnat efter sig i artistkarriärer, låtskatt och kollektiva minnen. Det är otroligt. När man följer de här repetitionerna så far man som en berg- och dalbana i känslor. Det är glädjefnitter och det är tår i ögat. Det är magi. Det är helt underbart, säger Christer Björkman.

Till nästa år ska det, enligt planen, även finnas en fysisk plats att besöka för den som vill grotta ner sig i Melodifestivalens Hall of fame. Samtidigt ska då också nya artister, låtskrivare och programledare väljas in. Även då i en större satsning i andra chansen, som planen ser ut just nu enligt Björkman.

Artisterna som är på plats för Hall of fame

Björn Skifs

Tomas Ledin

Lill Lindfors

Måns Zelmerlöw

After Dark

Anna Book

Kikki Danielsson

Andreas Johnson

Loreen

Siw Malmkvist

Towa Carson

Ann-Louise Hanson

Karin Falck

Alcazar

Cecilia Vennersten

Claes-Göran Hederström

Agneta Munther från Family Four

Ann-Christine Bärnsten

Lena Philipsson

Arvingarna (förinspelade under fredagen)

Herreys

Nanne Grönvall

Björn Gustafsson

Linda Bengtzing

Sarah Dawn Finer

Marie Lindberg

Roger Pontare

Anders Berglund

Brandsta City Släckers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet