Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Komikern Torbjörn Averås Skorup ställde sina följares frågor till socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg. Foto: SVT

Influencers hjälper politiker sprida coronainformation

Uppdaterad
Publicerad

Flera politiker har den senaste tiden tagit hjälp av influencers för att sprida information om vilka regler som gäller under pandemin. Komikern Torbjörn Averås Skorup är en av flera influencers som intervjuat politiker i sina kanaler.

– Det är en bra strategi, alla har ju inte tid att vara insatta i nyheter, säger han.

Allt fler politiker syns på influencers sociala medier-konton i samband med coronapandemin. Kultur- och idrottsminister Amanda Lind har medverkat i Penny Parneviks livsändning på Instagram och statsminister Stefan Löfven har pratat med youtubern Therese Lindgren.

Komikern Torbjörn Averås Skorup berättar att det var Socialdemokraterna som hörde av sig till honom med ett erbjudande om intervju. Han tackade ja och ställde sina följares frågor till socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg på sitt instagramkonto.

”En bra nivå för unga”

– Det är en bra strategi, alla har ju inte tid att vara insatta i nyheter, säger Torbjörn Averås Skorup.

Han tror att anledningen till att många unga lockas till här den här typen frågestunder, snarare än till regeringens officiella presskonferenser, är att de ligger på en passande nivå för målgruppen.

– Man hamnar på en nivå där frågorna är lätta att förstå och som är relevanta för just dem, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer