Skaparna bakom Lit City fått 250 000 kronor i produktionsstöd. Foto: Christine Olsson/TT & Lars Pehrson/SvD /TT

Instagramfilmer får produktionsstöd av filminstitutet

Uppdaterad
Publicerad

På Instagram kan man redan följa kontot Lit City som lägger upp memes av satirisk och feministisk karaktär. Nu har skaparna bakom kontot Lit City fått 250 000 kronor i produktionsstöd av Svenska filminstitutet för att göra 16 enminutsfilmer.

Det är första gången SFI ger stöd till ett projekt som distribueras på Instagram. Produktionsbolaget French Quarter beskriver själva projektet så här:

”Med besk humor, (miss)lyckad samtidssatir och integritetslösa skämt förmedlas känslan av att vi bara är människor som gör vårat bästa. Ibland blir det rätt, oftast blir det fel – med Lit City-filmen skrattar vi åt skiten tillsammans.”

Bakom Instagramkontot och filmerna står regissörerna och manusförfattarna Alicia Hansen och Sara Thisner. Producerar gör Isabella Rodriguez som är en del av gruppen Bauta vars humorserie sändes i SVT hösten 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.