• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Se bilder från protesten. Foto: TT

Italienska scenarbetare i synkroniserad flashmob

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen protesterade tusentals scenarbetare och artister på Piazza del Popolo i Rom mot landets strikta coronarestriktioner. Det är den andra stora protesten på kort tid.

Scenarbetarna riktar sig till landets regering med krav på att det ska inrättas en fond som ska rädda dem ur den ekonomiska kris som uppstått. Man vill även att politikerna ser till att branschen kommer finnas kvar när landet så småningom öppnar.

Italiens nöjesindustri har varit helt nedstängd sedan covid-19 bröt ut i februari 2020 och varken artister eller scenarbetare har arbetat på över 400 dagar.

– Vi måste få börja arbeta igen. Vi kan inte stanna hemma längre. Vi har familjer att försörja. Om scenarbetarna byter bransch skadar det hela kulturlivet, säger sångerskan Fiorella Mannoia.

Se protesterna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.