Dj Arafat Foto: Skärmdump DJ ARAFAT DOSABADO

Ivorianske sångaren Dj Arafat död i olycka

Publicerad

Ivorianske sångaren Dj Arafat har dött efter en trafikolycka i Abidjan i Elfenbenskusten, det rapporterar det statliga tv-nätverket RTI.

Dj Arafat, eller Ange Didier Huon som han egentligen hette, uppges ha kört en motorcykel som kolliderade med en bil. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda.

Dj Arafat, född i Abidjan 1986, var mycket populär i de fransktalande länderna i västra och centrala Afrika. Han gjorde bland annat musik till storfilmen Black panther och släppte elva album under sin karriär.

I ivorianska medier kallas sångaren kungen av ”Coupé-Décalé”, en dansmusikstil utvecklad i Paris med influenser av ivoriansk musik med mycket bas och trummor, enligt Sveriges Radios Kulturnytt.

Elfenbenskustens kulturminister Maurice Kouakou Bandaman beklagade beskedet och lovade att en hyllningsceremoni ska hållas för artisten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.