Zlatan Ibrahimović. Foto: TT

Jag är Zlatan blir spelfilm

Uppdaterad
Publicerad

David Lagercrantz bästsäljande biografi om fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović ska bli spelfilm. Jag är Zlatan regisseras av Jens Sjögren och börjar spelas in nästa år. Det rapporterar HD/Sydsvenskan.

Fredrik Heinig och Mattias Nohrborg från bolaget BRF (B-Reel Films) kommer att producera filmen som samproduceras av Nordisk Film. BRF har tidigare producerat filmer som ”X & Y” och ”Goliat”. Även Zlatan Ibrahimović själv kommer att vara inblandad i produktionen.

Regissören Jens Sjögren har tidigare regisserat ”Lycka till och ta hand om varandra” och tv-serien ”Innan vi dör”. 

– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger Jens Sjögren till HD/Sydsvenskan.

Boken Jag är Zlatan från 2011 översattes till över 30 språk. Den handlar om Zlatan Ibrahimovićs barndom i Rosengård i Malmö och livet som fotbollsproffs i klubbar som Ajax, Juventus och Barcelona.

Filmen Jag är Zlatan planeras ha biopremiär år 2021, och manus och rollbesättning beräknas vara klart i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.