”Jag lägger all politisk skit åt sidan”

Uppdaterad
Publicerad

Filmaren Assi Azar hamnade mitt i den pågående debatten om Pridefestivalens politiska ansvar, men vill inte ta ställning.

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om kontroversen kring den Israeliske filmaren och Tv-kändisen Assi Azars film ”Mom and Dad – I have something to tell you”. Filmen som först skulle visas på Pride, sedan ställdes in, och sedan välkomnades tillbaka.

 Enligt ett pressmeddelande från PR-byrån JKL var Pridefestivalen oroliga att filmen utgjorde en ”säkerhetsrisk”. Något som sedan togs tillbaka av festivalledningen. Trots att Azars film handlar om hur föräldrar hanterar deras barns homosexualitet – ett 45-minuter långt filmat reportage – har Azar blivit föremål för den svenska debatten om Prides politiska riktning, som förts till exempel i Svenska Dagbladet (”Pride kidnappas från vänster”) och ETC (”första Pride var ett upplopp – det försöker en del få oss att glömma”) och sedan fortsatt på kultur och ledarsidor.

Pridefestivalen

Assi Azar säger själv att han inte bryr sig om den svenska debatten och är bara glad att hans film fått mycket uppmärksamhet.

Fotnot: ”Mom and Dad – I have something to tell you” visas 1:e Augusti i Pride House, Klarabiografen våning 2 av Kulturhuset i Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pridefestivalen

Mer i ämnet