I en hälsning till sina fans låter Jason Kay hälsa att det inte är han på bilderna och att bandet hoppas på att kunna turnera snart igen. Foto: AP/TT

Jamiroquai-sångaren: Det där är inte jag

Uppdaterad
Publicerad

En av inkräktarna under stormningen av Capitolium var iförd hjälm med horn och många tyckte sig se en likhet med Jamiroquai-sångaren Jason Kay, som nu meddelar via sitt Twitterkonto att han inte ”var där med alla freaks”.

Acid jazz-bandet Jamiroqaui slog igenom i början av 90-talet och är känt för låtar som Space cowboy och Virtual insanity. Frontmannen Jason Kay är även känd för sin förkärlek för spexiga huvudbonader, som fjäderskrudar och fluffiga hattar.

Under stormningen av Capitolium på onsdagen var det många som noterade likheten mellan artisten och en av inkräktarna, iförd hjälm med horn, i det amerikanska parlamentet.

Foto: Twitter

I en hälsning till sina fans låter han dock hälsa att det inte är han på bilderna och att bandet hoppas på att kunna turnera snart igen.

– Några kanske tror ni såg mig i Washington, men jag var inte där med alla freaks, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.