Journalisten Janne Josefsson arbetade på SVT i ungefär 30 år. Foto: Linda Haglund

Janne Josefsson blir krönikör på DN

Publicerad

Journalisten Janne Josefsson har fått nytt jobb som krönikör på Dagens Nyheter, skriver tidningen.
– Jag har ju precis slutat på SVT och är numera fri, och då kom det här erbjudandet från DN. Det gjorde mig förvånad och glad. Jag är ju inte direkt någon skrivande journalist, säger Josefsson i DN.

I maj i år gick SVT:s mångårige medarbetare Janne Josefsson i pension, efter ungefär 30 år på företaget. Han har varit en del av SVT:s program för granskande journalistik, Uppdrag Granskning, sedan starten 2001.

”Vi får se hur länge det varar”

I dag meddelade Dagens Nyheter att Josefsson blir ny krönikör på tidningen.

Erbjudandet om jobbet gjorde Josefsson förvånad och glad.

– Jag är ju inte direkt någon skrivande journalist. Jo, jag skrev krönikor på GT:s kultursida en gång i tiden, men det ledde till att den dåvarande kulturchefen fick sparken, trots att de censurerade bort tre meningar. Så vi får se hur länge det varar, säger Janne Josefsson i DN.

Till tidningen säger Josefsson dock att han kommer att fortsätta frilansa för SVT.

Aktuell i serien Josefsson på SVT

Under våren har Janne Josefsson varit aktuell i SVT-serien med hans eget namn, Josefsson, där han följer upp några av de starka reportage han gjort under sina 30 år på tv.

Som historien om verklighetens Lilja 4-Ever, om den uppmärksammade nedläggningen av gummifabriken i Viskafors eller om paret Karin och Lasse, som båda har en lättare intellektuell funktionsnedsättning och som förlorade vårdnaden av sin nyfödda son efter en bristfällig utredning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer