Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Jeffrey Tambor lämnar populära tv-serien efter trakasserianklagelser

Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Jeffrey Tambor lämnar tv-serien Transparent efter anklagelser mot honom om sexuella trakasserier.

Tambor har anklagats för sexuella trakasserier av en tidigare assistent som skrev om händelsen på Facebook. Under torsdagen förra veckan framkom ytterligare anklagelser mot honom gällande olämpligt beteende från en av tv-serien Transparents gästskådespelare.

Anklagelser som föranlett att skådespelaren nu hoppar av den fortsatta produktionen av tv-serien.

”Jag har redan uttryckt min djupa ånger över att något jag gjort misstolkats som aggressivt, men att jag medvetet skulle trakassera någon är helt enkelt fel. Med anledning av det politiserade andan, som verkar ha skadat produktionen, ser jag inte hur jag kan återgå till Transparent”, säger skådespelaren i ett uttalande i tidningen Variety.

Teamet bakom serien har, enligt Variety, redan börjat planera för hur tv-serien i fortsättningen utan Tambors rollfigur Maura Pfefferman kan komma att se ut. Men ännu finns inget slutligt besked från Amazon gällande nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.