Johan Lundberg lämnar Axess

Uppdaterad
Publicerad

Magasinet Axess chefredaktör Johan Lundberg lämnar tidningen.

Efter sex år som chefredaktör lämnar Johan Lundberg sin post i januari nästa år. I ett pressmeddelande säger han att han hoppas få möjlighet att ägna sig mer åt sitt eget skrivande. Han kommer dock att fortsätta som medarbetare i tidskriften. Johan Lundberg är docent i litteraturvetenskap och även verksam som litteraturkritiker. Framöver ska han också ägna sig åt forskning vid Stockholms universitet.

– Det har varit sex fantastiska år där jag haft privilegiet att kunna utveckla Axess Magasin på ett sätt som har gått på tvärs mot den generella utvecklingen inom svenska och internationella medier under samma period. Jag upplever att jag har nått de mål som jag hade satt upp när jag tillträdde min tjänst, säger Johan Lundberg i pressmeddelandet.

Axess ansvarige utgivare Peter Elmlund kliver tillfälligt in i rollen som chefredaktör fram tills att en ny chefredaktör utses.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer