John Krasinski: ”En scen kunde ha kostat mig mitt äktenskap”

Uppdaterad
Publicerad

John Krasinski är aktuell med skräckfilmen A quiet place part II. För Kulturnyheterna berättar han om en av filmens scener som kunde ha kostat honom äktenskapet med skådespelaren Emily Blunt.

– Jag vet inte om hon insåg att en buss skulle komma mot henne förrän det faktiskt hände.

A quiet place blev något av en oväntad succé när den hade premiär 2018. För regi stod skådespelaren John Krasinski, som tidigare bara regisserat ett par avsnitt av The office och några mindre kända indiefilmer. Producenterna blev därför förvånade när han ville skriva om manuset och regissera efter att ha blivit erbjuden huvudrollen.

– Emily (Blunt) hade precis fött vårt andra barn. Vår dotter var sex veckor gammal när jag läste manuset. Jag var väldigt sårbar och ställde mig samma frågor som huvudrollen: Kan man beskydda sina barn, räcker man till? Om jag kunde göra filmen till en metafor för föräldraskap skulle det kunna bli något väldigt intressant, säger han till Kulturnyheterna.

Startade glatt nyhetsprogram

Uppföljaren, A quiet place part II, skulle ha haft premiär i mars 2020, men lades på is med anledning av pandemin. Även uppföljaren regisseras av John Krasinski. När den nyligen hade USA-premiär blev filmen den mest inkomstbringande sedan pandemin inleddes.

Under tiden som storfilmerna låg på is startade John Krasinski Youtube-programmet Some good news – ett hemmasnickrat nyhetsprogram med enbart goda nyheter, något han länge saknat. I maj förra året kom rapporter om att programmet skulle säljas till nyhetskanalen CBS – vilket förargade fans som tyckte att Krasinski hade sålt ut sig.

Valde att inte sälja

Men tidigare i maj rapporterade Boston Globe att det inte blir mer än de åtta pandemiavsnitt av Some good news Krasinski gjorde.

– Till slut insåg vi att den bästa plattformen för programmet var Youtube-kanalen där den kunde vara en del av sammanhanget som programmet föddes ur. Där kommer det stanna, säger han.

Se en längre intervju och scenen som John Krasinski säger ”nästan kostade honom äktenskapet” i videon högst upp i artikeln.

A quiet place part II har biopremiär fredag 11/6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.