Boris Johnson tror att snabba coronatest kan vara en utväg för nöjeslivet. Foto: TT

Boris Johnson öppnar för snabbtester i nöjeslivet

Publicerad

Snabbtester kan vara vägen tillbaka för nattklubbar och teatrar under coronapandemin, enligt Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

På en presskonferens från Downing Street i London, som refereras av NME, sade Johnson att de snabba coronatesterna kan användas av de delar av ekonomin som inte kunde hålla öppet 2020. Dock poängterar han att man ännu befinner sig i ett tidigt skede av processen.

Uttalandet kommer efter beskedet om att brittiska konsertarrangörer ska pröva ett system med digitala ”hälsopass” för att kunna göra en omstart av konsertverksamheten.

– Äntligen får vi lite bekräftelse från premiärministern och regeringen, konstaterar Michael Kill, chef för Night Time Industries Association, som bland annat representerar nattklubbar och konsertarrangörer.

Det råder dock fortfarande osäkerhet kring hur testerna ska administreras – och man framhåller att det tar omkring 30 minuter innan provsvaret är klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.