Metalstjärna gripen för stormningen av Capitolium

Uppdaterad
Publicerad

Jon Schaffer, gitarrist i metalbandet Iced Earth fångades på bild när han deltog i stormningen av Capitolium. Nu har han gripits, uppger amerikanska medier.

Bland de som stormade den amerikanska kongressbyggnaden fanns 52-årige Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer, som fångades på bild. Fans kände igen honom och nu har han gripits. Han åtalas på sex punkter, enligt Indiestar.

Övriga bandmedlemmar har publicerat ett inlägg på sociala medier där de tar avstånd från gitarristens handlingar.

”En del av er har varit bekymrade över vår tystnad vilket vi förstår. Vi behövde tid att bearbeta informationen och reda ut vissa fakta.” skriver de och fortsätter:

”Vi stödjer absolut INTE upproren eller de våldshandlingar som upprorsmakarna varit involverade i den 6 januari i Capitolium. Vi hoppas att alla inblandade förs till rätta, utreds och får svara för sina handlingar.”

Heavy metal-bandet Iced Earth bildades 1985, och har sedan dess släppt 12 album och har miljontals lyssningar på Spotify. De bildades under namnet Purgatory, men bytte när de upptäckte att det redan fanns ett band med samma namn. Jon Schaffer är grundare, låtskrivare och gitarrist i bandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.