Jörgen Huitfeldt, Viktor Barth-Kron, Ola Wong. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio/Vilhelm Stokstad/TT/Oskar Anesten/SVT

Jörgen Huitfeldt ny chefredaktör för Kvartal – rekryterar från Dagens Nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Medieplattformen Kvartal som har både text, poddar och tv får ny chefredaktör i form av den tidigare Sveriges Radio-programledaren Jörgen Huitfeldt, som tidigare varit medarbetare på tidskriften. Nu rekryteras även Viktor Barth-Kron från Dagens Nyheter och Kina-kännaren Ola Wong.

Tidskriften Kvartal med det uttalade målet att ”främja en vuxen samhällsdebatt” får ny chefredaktör i form av Jörgen Huitfeldt, som tidigare varit medarbetare på Kvartal.

”Min ambition är att förvalta Kvartals grundidé som främjare av en saklig samhällsdebatt och ett vuxet samtal. Samt även att utveckla Kvartal från en liten uppstickare till en ledande plattform för seriös samhällsjournalistik”, skriver han i ett uttalande på den egna sajten.

Dagens Nyheter-profilen Viktor Barth Kron ska bli ny politisk kommentator.

– Jag ser fram emot att bli en del i det bygget, och att få chansen att utforma en politisk bevakning som förhoppningsvis fyller en lucka för publiken, säger Viktor Barth-Kron till Kvartal.

Ola Wong har främst bevakat Kina för bland andra Svenska Dagbladet.

– Kvartal framstår alltmer som den mest spännande rösten i svensk journalistik idag. Det ska bli kul att vara med och bygga framtidens mediahus, säger han.

Även författaren Therese Bohman, som tidigare varit medarbetare, kommer att medverka mer frekvent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.